Mikä Lovent?

“Elettiin pikamuodin vuotta 2014 ja tunsin, että minun on kannettava korteni kekoon vastuullisemman vaatetuotannon puolesta, koska siihen minulta löytyisi tarvittavaa tietoa ja taitoa. Olen saanut olla mukana kehittämässä opetuksen sisältöjä ja nostamassa Aalto-yliopiston Muodin opiskelijoita maailman huipulle kaavoituksen ja vaatteiden valmistuksen opettajana melkein 20 vuotta. Innovatiivinen ja inspiroiva ympäristö Aalto-yliopistossa kasvatti halua luoda jotain omaa, jolla olisi todellinen tarve ja kysyntää kuluttajien keskuudessa. Halusin myös hyödyntää vahvaa teollista ja teknistä mallimestarin ammattitaitoani, joka on kehittynyt vuosikymmenien varrella eri yritysten palveluksessa eri tyyppisten vaatteiden ja asusteiden teollisessa valmistamisessa. Näin syntyi ajatus funktionaalisesta treenivaatemallistosta, jonka tärkeimmiksi arvoiksi nousivat laadukkuus, kotimaisuus ja ajattomuus sekä hyvä istuvuus erilaisille vartaloille. Treenivaatteet ja -asut on suunniteltu maksimaalisen liikkuvuuden takaamiseksi, mukaviksi käyttää myös harjoitusten ulkopuolella, tyylikkyyttä ja linjakkuutta unohtamatta.”

Jane Palmu, LOVENT Design Oy:n perustaja

Tuotantotapamme on vastaisku saastuttavalle muotiteollisuuden massa- ja kertakäyttötuotannolle. Eettisyys ja ekologisuus näkyy tuotteiden pitkäikäisyydessä, johon vaikuttavat suunnittelun ajattomuus, tuotteiden hyvä mitoitus ja istuvuus sekä korkealaatuiset tarkkaan valitut Euroopassa valmistetut materiaalit. Omilla päätöksillämme sekä kuluttajat että me vaatteiden valmistajat voimme edistää kestävää, ekologista ja eettistä vaatteiden valmistusta. Samalla voimme hyvällä omallatunnolla käyttää tyylikkäitä, aikaa ja kulutusta kestäviä treenivaatteita. Pienistä puroista ne isotkin joet kasvaa.

Vaatteiden suunnittelu ja valmistus pienerissä lähituotantona Suomessa minimoi ylituotannon, työllistää suomalaisia sekä palvelee kotimaisuutta ja laadukkuutta arvostavaa asiakasta. Kun tuotteiden valmistus on omissa käsissämme, pystymme toteuttamaan joustavasti myös esim. seurojen omat mallisovellukset ja pienet sarjat vaikka voimistelujoukkueille nopeallakin toimitusajalla.

Laukut ja asusteet valmistutamme lähituotantona Virossa, alihankinnan puuttuessa Suomesta. Kaikilta yhteistyökumppaneltamme edellytämme eettisten sekä ekologisten arvojen kunnioittamista myös omassa toiminnassaan. Käytämme vain laadukkaita ja turvallisia Euroopassa valmistettuja kankaita sekä tarvikkeita.

We Love the Movement.