Mikä Lovent?

”Elettiin pikamuodin vuotta 2014 ja tunsin, että minun on kannettava korteni kekoon vastuullisemman vaatetuotannon puolesta, koska siihen minulta löytyisi tarvittavaa tietoa ja taitoa. Olen saanut olla mukana kehittämässä opetuksen sisältöjä ja nostamassa Aalto-yliopiston Muodin opiskelijoita maailman huipulle kaavoituksen ja vaatteiden valmistuksen opettajana melkein 20 vuotta. Innovatiivinen ja inspiroiva ympäristö Aalto-yliopistossa kasvatti halua luoda jotain omaa, jolla olisi todellinen tarve ja kysyntää kuluttajien keskuudessa. Halusin myös hyödyntää vahvaa teollista ja teknistä mallimestarin ammattitaitoani, joka on kehittynyt vuosikymmenien varrella eri yritysten palveluksessa eri tyyppisten vaatteiden ja asusteiden teollisessa valmistamisessa. Näin syntyi ajatus funktionaalisesta treenivaatemallistosta, jonka tärkeimmiksi arvoiksi nousivat laadukkuus, kotimaisuus ja ajattomuus sekä hyvä istuvuus erilaisille vartaloille. Treenivaatteet ja -asut on suunniteltu maksimaalisen liikkuvuuden takaamiseksi, mukaviksi käyttää myös harjoitusten ulkopuolella, tyylikkyyttä ja linjakkuutta unohtamatta.”

Jane Palmu, LOVENT Design Oy:n perustaja

 

VASTUULLISUUS YRITYKSEN TOIMINNASSA

Tuotteiden ajaton design ja kestävyys

Tuotantotapamme on vastaisku saastuttavalle muotiteollisuuden massa- ja kertakäyttötuotannolle. Eettisyys ja ekologisuus näkyy tuotteiden pitkäikäisyydessä, johon vaikuttavat suunnittelun ajattomuus, sesonkiriippumattomuus, tuotteiden hyvä mitoitus ja istuvuus sekä korkealaatuiset tarkkaan valitut Euroopassa valmistetut materiaalit. Omilla päätöksillämme sekä kuluttajat että me vaatteiden valmistajat voimme edistää kestävää, ekologista ja eettistä vaatteiden valmistusta. Samalla voimme hyvällä omallatunnolla käyttää tyylikkäitä, aikaa ja kulutusta kestäviä treenivaatteita. Pienistä puroista ne isotkin joet kasvaa.

Tuotemuotoilussa selkeys ja yksinkertaisuus pidentävät käyttöikää ajattomuudellaan. Vaatteiden saumarakenteet on mietitty kestämään kulutusta ja kaikki tuotteita on koekäytetty ja pesetetty ennen tuotantoon laittoa, jotta voidaan varmistaa tuotteen mukavuus, käytettävyys ja kestävyys. Emme tee kertakäyttövaatteita, tavoitteena on tehdä tuotteita, joista käyttäjä ei halua luopua. Ajattomat perustuotteemme ovat aina saatavilla verkkokaupassamme kesät, talvet. Emme seuraa sesonkeja emmekä järjestä sesonkialennusmyyntejä. Pientä varaston siivousta järjestämme sillon tällöin, jolloin saatamme laittaa pienen loppuerän kausituotteista vähän edullisemmin myyntiin.

Tuotteiden hyvä istuvuus

Tuotteiden kaavoitus ja mallikappaleet valmistetaan meillä Vihdissä 30 vuoden vahvalla ammattitaidolla suomalaiselle vartalolle, joita meillä onkin monenlaisia. Tästä syystä olemmekin luoneet ihan omat mallistot eri vartalotyypeille. Kaikki tuotteet sovitetaan ja viilataan istumaan hyvin käyttäjälleen sekä toimimaan siinä ympäristössä, johon se on tarkoitettu. Tällä on iso merkitys tuotteen käyttöikään. Kun tuote näyttää kauniilta kantajansa päällä, sitä haluaa käyttää ja huoltaa oikein, jotta se palvelisi käyttäjäänsä mahdollisimman pitkään.

 Laadukkaat testatut materiaalit

Käyttämämme materiaalit ovat laadukkaita ja turvallisia Euroopassa valmistettuja kankaita sekä tarvikkeita, jotka olemme huolella valinneet. Materiaaleissa ei ole kuluttajille haitallisia tai allergisoivia aineita. Pääosa materiaaleistamme tulee Ranskasta, Italiasta ja Espanjasta. Käytämme myös kotimaisen Or-Neuleen laadukkaita vuorineuloksia ja trikoita, jotka ovat 100% puuvillaa. Treenivaatteissa käytämme sekoitemateriaaleja, joissa on mukana elastaania lisäämässä tuotteen käyttömukavuutta, joustavuutta ja ennen kaikkea edistämässä muodon palautumista ilman pesua. Polyesterin tai polyamidin lisääminen luonnonkuituun parantaa materiaalin värinkestoa, hankauksenkestoa sekä pesunkestoa. Tuotteet voidaan pestä alhaisessa lämpötilassa, vesipesussa ja tuotteet kuivuvat nopeasti ilman kuivausrumpua. Tavoitteenamme on lisätä tuotantoomme mukaan myös kierrätysmateriaaleja, sillä edellytyksellä, että materiaalien laatu- ja kestävyyskriteerit täyttävät tuotteidemme vaatimukset. Se, että materiaali on ekologista ja kierrätettyä, ei tee siitä vielä vastuullista ja kestävää tuotetta.

Lisätarvikkeet, kuten langat, nyörit, kuminauhat ja tukimateriaalit, tulevat pääosin Suomen Nauhatehtaalta ja vetoketjut Virosta.

Valmistusmaana Suomi

Vaatteiden suunnittelu ja valmistus pienerissä lähituotantona Suomessa minimoi ylituotannon, työllistää suomalaisia sekä palvelee kotimaisuutta ja laadukkuutta arvostavaa asiakasta. Tällä tuotantotavalla varmistamme kestävän kehityksen perusperiaatteet, tuotteiden eettisyyden, ekologisuuden ja mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen. Teemme tuotteet pääasiassa kysynnän mukaan, jolloin pystymme pitämäät varastot pieninä ja näin minimoimaan ylituotannon. Meidän uusia, käyttökelpoisia tuotteitamme ei tuhota tai hävitetä missään olosuhteissa. Huolehdimme kuitenkin, että perustuotteita löytyy aina pieni määrä hetitoimituksiin. Kun tuotteiden valmistus on omissa käsissämme, pystymme toteuttamaan joustavasti myös esim. seurojen omat profiloidut mallisovellukset ja pienet sarjat vaikka voimistelujoukkueille nopeallakin toimitusajalla. Ja kaikki tämä tehdään todellisena lähituotantona omissa tiloissamme, Vihdissä.

Laukut ja asusteet valmistutamme lähituotantona Virossa, koska tänä päivänä Suomesta ei löydy enää teollista alihankintaa laukkuvalmistukselle. Kaikilta yhteistyökumppaneltamme edellytämme eettisten sekä ekologisten arvojen kunnioittamista myös omassa toiminnassaan.

Asiakkaan vastuu

Osta harkiten, osta tarpeeseen ja pidä hyvää huolta tuotteestasi noudattamalla pesuohjeita, korjaa/korjauta tarvittaessa. Kun et enää itse sitä tarvitse, anna se eteenpäin kaverille tai vie ehjä ja puhdas tuote tekstiilien kierrätyspisteeseen esim. kirpputorille, SPR, UFF. Loppuunkäytetyn tuotteen voit laittaa myös kotona kuivajätteeseen, joka toimitetaan energiahyötykäyttöön voimalaitokseen. Myös jotkut vaateliikkeet vastaanottavat rikkinäisiä tekstiilejä ja toimittavat ne eteenpäin energiahyötykäyttöön tai esim. öljynimeytysmattojen valmistusmateriaaliksi.

We Love the Movement.